Banen

Alle banen zijn bespeelbaar.

  • Vooraf afhangen met de ClubApp is verplicht.
  • Clubhuis en terras zijn gesloten.

16 december 2021

Jeu de Boulesbaan bij TV Duno geopend

Met een welgemikte worp en onder toezicht van Rita Krijt opende Renkums wethouder Marinka Mulder de Jeu de Boulesbaan bij TV Duno.

 

Jeu de Boulesbaan bij TV Duno geopend

 
 

Op de dag, dat in Tokyo de Olympische Spelen werden geopend, vond op een afstand van hemelsbreed ruim 9200 kilometer van de Japanse hoofdstad, ook een openingsplechtigheid plaats. Misschien wat minder spectaculair, maar de opening van de fraaie, op het terrein van de Tennisvereniging Duno gelegen jeu de boulesbaan, was zeker zo bijzonder. De welgemikte openingsworp van wethouder Marinka Mulder leidde niet alleen tot bewondering, maar ook tot vreugde van de in ruime getale aanwezige belangstellenden. Uit het applaus sprak ook de behoefte om eindelijk de metalen ballen te kunnen gaan gebruiken en die dan zo dicht mogelijk bij het kleine houten balletje, de but, te laten neerdalen.

Door Dick Martens

DOORWERTH – De baan van 15 x 3 meter kwam tot stand door de inspanningen van een speciaal voor ‘de baan’ in het leven geroepen commissie, bestaande uit Rita Krijt, Hans Goorsenberg, Evert van Ravenswaaij en Oswald Velthuizen. Samen met de groundsmannen van TV Duno zorgden zij ervoor, dat er een fraaie baan verrees. ,,Maar ook met dank aan de cofinanciering van de Gemeente Renkum en financiële injecties van Bewonersvereniging Kievitsdel, van enige bedrijven en van TV Duno-leden”, aldus TV Duno-voorzitter Stefan van Geffen. ,,Het idee om een jeu de boulesbaan, bij ons als tennisvereniging, aan te leggen is geboren tijdens een kop koffie die ik dronk met Rita Krijt (bij TV Duno belast met de ledenadministratie en werving). Wij mijmerden over een manier om leden en dan met name oudere leden, te behouden voor onze vereniging. Zo borrelde het idee voor een jeu de boulesbaan op. Eigenlijk is het dus een vorm van ouderenbeleid. Toch zijn we inmiddels al ingehaald door de werkelijkheid, want ook ‘de jeugd’ heeft de sport inmiddels ontdekt en neemt de sport op dit moment een enorme vlucht. Gelukkig was er ook binnen onze vereniging draagvlak voor. Ik wil het daarom generatiebeleid noemen.” 

Ook wethouder Mulder was blij, dat de baan, die ze ‘incognito’ al eens bezocht, er is gekomen. ,,Ik werd door Rita (Krijt) benaderd en ik kon de telefoon pas neerleggen na de toezegging, dat de cofinanciering was geregeld. Zo vasthoudend was ze om ervoor te zorgen dat het ging lukken. Ik ben dan ook zeker blij dat het is gelukt. Het is fantastisch mooi geworden en ben er dan ook van overtuigd, dat hier met veel plezier gespeeld gaat worden.”

Die bevestiging volgde al snel. ,,Rita, als jij er niet was geweest, was die baan er nooit gekomen”, sprak een enthousiaste bezoeker tot een glunderende Krijt. ,,Ik heb via Bol.com al ballen gekocht en kan niet wachten om ze te gaan gebruiken.” Ondanks het feit, dat de baan nog splinternieuw is, keek het inventieve commissielid alweer verder vooruit. Mijn volgende wens is een Paddelbaan. Dus dan maar weer even sparen, dan zijn we straks het meest volledige park in de omgeving. Een mooi plan toch? Maar we drinken eerst een glaasje champagne op de Jeu de Boulesbaan.”

‘Hier gaat zeker met heel veel plezier gespeeld worden’

Bron: Rijn en Veluwe

Banen

Alle banen zijn bespeelbaar.

  • Vooraf afhangen met de ClubApp is verplicht.
  • Clubhuis en terras zijn gesloten.

16 december 2021

Sponsors TV Duno

Login