Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Historie

 

De tennisvereniging DUNO bestaat al sinds 1967, alhoewel er in 1965 al tekenen waren van een vereniging in oprichting.

In 1968 waren er al leden die rond doolden door de bossen op zoek naar een tennisbaan getuige dit beeld waar later baan 9 komt.

In die tijd werd er door diverse echtparen gespeeld op Hartenstein en in 1968 had de "Afdeling Lawn-Tennis" op zaterdag ochtend de beschikking over baan 6 en 7, zaterdagmiddag over baan 7 en maandagavond over baan 7. (Later op donderdagavond ook nog baan 6!)

In 1969 treed de Afdeling Lawn-Tennis toe tot de Koninklijke Nederlandse Lawntennis Bond. Er wordt dan een team aangemeld voorde zaterdagmiddagcompetitie van de KNLTB (4e klas). Het grootste team ooit, want bijna alle leden wilden mee doen.

In 1970 wordt begonnen met de aanleg van 6 tennisbanen  op "De Waayenberg". Hieronder zijn ook de eerste tekenen van een nieuw clubhuis waar te nemen.

Op 10 juni 1970 worden de gravelbanen in gebruik genomen.

Ladies Day

In 1989 wordt de eerste Ladies Day georganiseerd door het "Managaementteam" met Marijke Wessels, Fenny van der Schaaf, Marian Fegel en Mannie Hagting.
Tussen de partijen door worden 64 ladies onthaald op koffie en gebak, en een werkelijk fantastisch lunchbuffet. Ladies Day is een Ludiek en Uniek tennisgebeuren waar geen man aan te pas komt.

"De huisvrouwencompetitie"

De damescompetitie op de dinsdagmorgen is begin zeventiger jaren gestart als 
"de huisvrouwencompetitie". Deze competitie speelt zich dan af tussen de verschillende clubs in en rondom Arnhem. De KNLTB heeft er geen enkele bemoeienis mee. Gezelligheid en sportiviteit voeren in het begin de boventoon.

Vanaf 1976 doet de KNLTB-damescompetitie haar intrede.