Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laddercompetitie

Het is op dit moment nog niet mogelijke je in te schrijven voor de laddercompetitie.

 

De laddercompetitie loopt t/m oktober en is bij uitstek de gelegenheid om wat vaker te enkelen. Je speelt ongeveer tien keer, steeds tegen een andere tegenstander. Elke twee weken krijg je een tegenstander toegewezen van vergelijkbaar niveau. Win je je partij dan klim je op de ladder en word je vervolgens iets hoger ingedeeld. Net zolang totdat je iemand tegenkomt waarvan je verliest en dan zak je weer.

 

Je bepaalt in onderling overleg wanneer de partij gespeeld wordt. Door na reservering gebruik te maken van een ladderpasje kun je niet worden afgehangen. In vakantieperiodes wordt er niet gespeeld. Met verhinderingen wordt rekening gehouden. Er is 1 dames poule en voor de heren zijn er 2 poules (sterktes 9-8-7 en 6-5). Ook leden die nog niet zo lang tennissen kunnen dus prima meedoen. Wil je serieus meedoen dan is het van belang dat je vanaf de eerste ronde meespeelt.

Je kunt je aanmelden via deze website, waar je het ook het reglement aantreft. 

Inschrijfgeld is: € 2,-

 

Reglement laddercompetitie

 

1. Het baanreglement van de tennisvereniging dient in acht genomen te worden.

2. Voor iedere speelronde geeft het indelingsformulier aan welke deelnemers tegen
elkaar spelen. Op het formulier staat tevens voor welke datum de partij gespeeld moet worden.

3. Er wordt om 2 sets gespeeld, met een verkorte telling: tot 6 gewonnen games met mi-nimaal 2 games verschil en bij 6-6 wordt een tie-break gespeeld (tot 7 punten met weer minimaal 2 punten verschil).

4. Na het spelen van de partij geef je de uitslag via e-mail door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze uitslag kan dus 2-0, 1-1 of 0-2 zijn. Bij winst krijg je de puntenwaarde van de
tegenstander, bij gelijkspel krijg je de helft en bij verlies niets. Iedere nieuwe ronde wordt er door de computer een nieuwe berekening gemaakt van de puntentotalen, op basis van de meest recente waarde van al je eerdere tegenstanders.

5. Wordt een partij niet tijdig gespeeld dan is er geen winnaar en krijgt er ook niemand punten.

6. Inhalen van een partij kan alleen nadat hier vooraf door de competitieleiding toe-stem¬ming voor is gegeven.

7. Wie tijdens de partij moet opgeven verliest deze.

8. Ben je niet in staat om een volgende ronde te spelen (bijvoorbeeld bij vakantie of blessure) dan meld je dit vooraf aan de competitieleiding via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

9. Een speler kan uit de competitie worden verwijderd indien hij of zij 2 ronden niet heeft gespeeld zonder zich af te melden.

 10. Bij twijfel of in onvoorziene gevallen beslist de competitieleiding